Mozarella in Carozza

20 min
4

Skulle man försöka sälja in det vi kallar mozarella till en av "le zie" skulle man ligga risigt till. I Italien ska mozarellan vara dagsfärsk och gjord på buffelmjölk, inte komjölk. Den mozarella som säljs i Sverige har lite mindre smak, och bör helst användas som en ingrediens bland flera i en maträtt. Här smält mellan frasigt friterade brödskivor.

16 november 2007
Visa mer
20 min
4

Du behöver

  • 8 skivor vitt formbröd
  • 3 st ägg
  • 0,5 msk mjölk
  • 1 krm svartpeppar
  • 125 g mozzarella (helst buffelmozzarella)
  • 1 dl vetemjöl
  • solros- eller rapsolja till stekning

Gör så här

  1. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och svartpeppar i en djup tallrik.
  2. Skär mozzarellan i fyra skivor, cirka 2 centimeter tjocka.
  3. Lägg en skiva mozzarella på hälften av brödskivorna och lägg de återstående brödskivorna ovanpå och tryck ihop försiktigt.
  4. Häll upp mjölet på en tallrik. Vänd brödskivorna i mjölet och därefter i äggblandningen.
  5. Värm upp oljan ordentligt i en stekpanna och fritera brödskivorna i ett par minuter på varje sida tills de är helt genomvarma och mozzarellan börjar smälta.
  6. Skär mozzarellabröden diagonalt till trekanter och servera dem varma.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept