Parmesangratinerad fänkål

Parmesangratinerad fänkål
Foto: Lina Eriksson

Finocchi gratinati nel forno. Fänkål blir ofta styvmoderligt behandlad med lite smör och parmesanost förvandlas den snabbt till en läckerhet. Servera som plockmat, tillbehör eller förrätt.

3 november 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g fänkål
  • 25 g smör
  • 1 dl riven parmesanost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Ansa och dela fänkålen och skär bort en tunn skiva av den lilla stocken i mitten. Skär fänkålshalvorna i skivor på längden så att de håller ihop.
  3. Koka fänkålen i en kastrull med lättsaltat vatten tills den börjar bli mjuk, men fortfarande har sin spänst kvar. Ta upp skivorna med en hålslev och låt rinna av.
  4. Smält smör i en kastrull.
  5. Lägg fänkålen i en smord ugnsfast form, ringla över det smälta smöret och strö över parmesanosten.
  6. Gratinera i ugn tills parmesanosten fått fin färg, ca 5–10 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept