Alici sotto olio

Alici sotto olio
Foto: TV4
Från Primo Paolo

Gott till förrätt eller som en ensam aptitretare. Marinerad ansjovis eller liten strömming.

Den marinerade ansjovisen/strömmingen håller sig i cirka 1 vecka i kylskåp.

19 december 2013
Visa mer
4

Du behöver

  • 250 g färsk rensad ansjovis alt. strömming, med ryggben och fenor borttagna
  • 1 1.5 dl vitvinsvinäger

Marinad

  • 1 dl solrosolja
  • 1 st vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk persilja
  • 1 st peperoncino
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Fisk: Lägg ansjovis- eller strömmingsfiléer i skål med vitvinsvinäger. Vinägern ska täcka fisken. Låt stå i kylskåp 8-10 timmar.
  2. Marinad: Rör ihop ingredienserna till marinaden.
  3. Skölj försiktigt av fisken. Lägg den i en skål och häll över marinaden, som ska täcka fisken helt. Ställ in i kylskåp och låt stå och dra i cirka 2 timmar.
  4. Ta upp fisken ur marinaden och lägg över den på assiett eller serveringsfat.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept