Insalata di fagioli e verdure

4 - 6
4 - 6

Du behöver

Sallad

  • 1 huvudsallad
  • 1 endivesallad
  • 4 morötter
  • 150 g sockerärter
  • 2-4 stjälkar selleri, späda delar
  • 16 körsbärstomater
  • 1 röd lök
  • 16 rädisor
  • ca 400 g vita bönor (cannellini)

Dressing

  • 1-2 msk färskpressad citronsaft
  • dl olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Ansa och skölj salladerna i kallt vatten och skaka av, så att så mycket som möjligt av vattnet försvinner (lättast med hjälp av en salladsslunga) för att de ska behålla sin krispighet. Strimla salladsbladen och lägg dem i en stor salladsskål.
  2. Skölj och ansa morötter, sockerärter och selleri. Skär med hjälp av en osthyvel, morötterna i tunna skivor på längden. Skär sellerin i små bitar.
  3. Koka upp lättsaltat vatten, lägg i morotsskivor och sockerärter och koka dem i en minut. Spola av med kallt vatten.
  4. Lägg bönorna i ett durkslag och spola av med kallt rinnande vatten.
  5. Lägg alla ingredienser i skålen med sallad, häll över salladsdressingen och blanda väl. Smaka av med salt och peppar och eventuellt med lite extra olivolja och citronsaft.
  6. Servera salladen genast.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept