Pannacotta di vaniglia con frutti in zucchero di limetta

pannacotta di vaniglia
Foto: tv4
Paolo Roberto 2016
Paolo Roberto 2016

Pannacotta di vaniglia con frutti in zucchero di limetta

10 ingredienser

45 min + 3 h i kyl

Vaniljpannacotta med limesockrade frukter och bär

Dryckestips
7711 Asti Cinzano Mousserande (3 solar)

Ingredienser

portioner
  • 1 vaniljstång
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 0,5 dl strösocker
  • 3 gelatinblad
  • 10 jordgubbar
  • 1 kiwi
  • 1 mango
  • 2 limefrukter, rivet skal
  • 2 msk strösocker

Gör så här

  1. Snitta vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
  2. Koka upp grädde, mjölk, socker, vaniljstång och frön. Ställ kastrullen åt sidan och låt blandningen stå och dra i ca 30 minuter.
  3. Blötlägg under tiden gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Ta upp och krama ur dem en aning och låt dem rinna av på hushållspapper.
  4. Sila bort vaniljstången och koka upp grädden på nytt. Flytta kastrullen från värmen, lägg i gelatinbladen och rör om tills de lösts upp. Häll blandningen i 4 portionsformar, ca 8 cm i diameter. Låt svalna och ställ att stelna i kylskåp i ca 3 timmar.
  5. Skölj, snoppa, och skär jordgubbarna i bitar. Skala kiwin och mangon och skär dem i små bitar. Rör samman limeskal och socker i en skål och blanda i frukterna. Låt stå i 15-30 minuter.
  6. Stjälp upp pannacottan på ett dessertfat (peta lite försiktigt, runt om i formarna, med en vass kniv för att få dem att lossna). Lägg en rejäl sked frukt och bär vid sidan om.