Panforte, godis med nötter och choklad

30 - 40 bitar
Panforte julgodis
Foto: Fredrik Sandin Carlson
30 - 40 bitar

Du behöver

Panforte

  • 2 st apelsiner
  • 2 st citroner
  • 100 g sötmandel
  • 100 g hasselnötter
  • 100 g valnötter
  • 0,75 dl vetemjöl
  • 0,75 tsk kryddnejlika, malen
  • 1 dl flytande honung
  • 1,5 dl strösocker
  • 150 g choklad, mörk

Gör så här

  1. Panforte
    Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Riv det yttersta skalet på citroner och apelsiner.
  3. Blanda mandel, nötter, mjöl och kryddnejlika i en skål.
  4. Bryt chokladen i bitar.
  5. Smält honung med socker i en kastrull. Rör om tills allt socker smält.
  6. Lägg i chokladbitarna och låt dem smälta och rör sedan ner nötblandningen och citrusrivet i kastrullen. Blanda noga.
  7. Klipp och forma ett bakplåtspapper med uppvikta kanter och som har en botten på 20 x 20 cm.
  8. Lägg pappret i en ungefär lika stor ugnsform.
  9. Häll i choklad- och nötsmeten och grädda panforten i ca 15-20 minuter.
  10. Låt din panforte svalna och skär den sedan i bitar.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Baktillbehör från kända varumärken

Baktillbehör från kända varumärken Se fler

Fler goda recept