Zabaione

Zabaione
Foto: Lina Eriksson

Zabaione, italiensk marsalakräm som här serveras med tunna chokladkex.

Att ha feber i Maddaloni känns inte lika eländigt som hemma i Sverige, för fastrarna har en hel uppsjö av mirakelkurer att ta till när man blir sjuk. Till exempel anses zabaione vara stärkande när krafterna sinar. Om det hjälper eller inte är svårt att säga, men nog känner man sig lite piggare av att äta den här läckra marsalakrämen. /Paolo Roberto

8 mars 2013
Visa mer
6

Du behöver

  • 6 st äggulor
  • 1 dl socker
  • 0,5 krm kanel
  • 2 dl marsalavin
  • tunna chokladkex till servering

Gör så här

  1. Vispa äggulor och socker vitt och pösigt i en rostfri skål.
  2. Blanda kanel och marsalavin och häll sakta och under ständig vispning ner i äggblandningen.
  3. Sätt skålen i vattenbad, det vill säga i en kastrull bottnad med lätt sjudande vatten. Se till att innehållet i skålen inte kommer i kontakt med det sjudande vattnet.
  4. Vispa med stålvisp eller elvisp tills krämen tjocknat och är skummig, ca 5–10 minuter med elvisp.
  5. Fördela krämen i glas eller portionsskålar och servera direkt, gärna tillsammans med tunna chokladkex.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept