Paolos pannacotta med honung och kaffe

Paolos pannacotta med honung och kaffe
Foto: Lina Eriksson

I den här pannacottan finns några av mina favorit-smaker: honung, kaffe och grädde. Kombinationen är helt enkelt fantastisk. Laga den! Jag lovar att ni kommer att tycka att det är en av de godaste efterrätter ni någonsin ätit. Receptet kommer från Mina fastrars mat.

Se fler recept från

Paolo Roberto


27 mars 2012
Visa mer
4

Du behöver

Paolos pannacotta med honung och kaffe

  • 2 st gelatinblad
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 msk honung
  • 1,5 tsk snabbkaffepulver
  • bär, t.ex. hallon, blåbär eller smultron (djupfrysta, nytinade går bra)
  • 4 st havre-, mandel- eller kokosflarn

Gör så här

  1. Paolos pannacotta med honung och kaffe
    Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
  2. Koka upp grädden i en kastrull och blanda i honungen.
  3. Krossa kaffepulvret till finare pulver i en mortel, eller lägg det mellan två bitar plastfolie och kavla ovanpå med brödkavel.
  4. Ta upp gelatinbladen, krama ur dem en aning, och låt dem rinna av på hushållspapper.
  5. Lägg gelatinet i grädd- och honungsblandningen, tillsätt kaffet och rör noga tills allt är löst.
  6. Skölj fyra små portionsformar med kallt vatten och fyll dem med panna cotta-blandningen. Låt stelna i kylskåp i ca 3 timmar.
  7. För försiktigt en vass kniv runt formarnas kanter och stjälp upp på assietter.
  8. Servera panna cottan med bär och flarn.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept