Panpizza med paprika och jätteräkor

Panpizza med paprika och jätteräkor
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Panpizza med paprika och jätteräkor

Av: Köket.se

Från: TV4

10 ingredienser

Prova att göra pizzan i en stor teflonstekpanna och servera genast direkt ur pannan.

I Sverige har det skrivits en hel del om de många negativa konsekvenser som odlingen av stora tropiska räkor orsakar. Läs mer här »

Ingredienser

Botten:

  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 1 dl vatten, kallt
  • olivolja, till stekning

Fyllning:

  • 2 msk tomatpuré
  • 500 g jätteräka
  • 1 röd paprika
  • 4 dl mozzarellaost, riven

Du behöver också:

  • en teflonstekpanna med 18 cm diameter

Gör så här

  1. Skala jätteräkorna men lämna skalet ytterst på stjärten. Ansa paprikan och skär den i strimlor.
  2. Bottnen: Mät upp mjöl, bakpulver och salt i en skål. Häll i vattnet och rör samman till en slät lätthanterlig deg. Arbeta in en gnutta mjöl om den är för kladdig, någon droppe vatten om den är för hård. Ta upp den och kavla eller platta ut degen så den blir lika stor som bottnen på stekpannan.
  3. Hetta upp oljan i pannan och lägg i degplattan. Stek på ganska hög värme 1 1/2 min, tills botten fått fin färg. Vänd den med en stekspade.
  4. Sänk värmen till medelstark eller strax under. Bre tomatpuré på pizzan, nästan ut till kanten, och lägg på jätteräkor, och och paprikastrimlor. Lägg lock på pannan och grädda tills osten börjar smälta och undersidan fått fin färg, ca 4 min. Servera genast.