Pannkakstosca

Pannkakstosca
Foto: TV4

Pannkakstårta med läcker topping. Konserverade eller färska frukter i bitar gör rätten fräschare och om du tar färre pannkakor blir den inte så mäktig.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 st ägg
  • ca 7 dl mjölk
  • Fyllning:
  • äppelmos
  • Garnering:
  • 1,5 msk honung
  • 1 dl strösocker
  • 50 g smör
  • 1 påse mandelspån
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk grädde
  • 1 burk mandarinklyftor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Vispa ihop pannkakssmeten och låt svälla.
  3. Blanda allt till garneringen i en kastrull, smält på svag värme och rör om.
  4. Grädda tunna pannkakor.
  5. Varva dem med äppelmos på ugnsfat. Bred toscamassan över, gratinera i ugn tills smeten får färg.
  6. Garnera med mandarinklyftor och servera med lättvispad grädde.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept