Pannkakslasagne

Pannkakslasagne
Foto: TV4

Vill man inte göra pannkakor själv finns det ju numer färdiggrädda i handeln och då är det här gjort ganska snabbt.

6 april 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 6-7 dl mjölk
  • 2 st ägg
  • 3 st stora tomater, skivade
  • ca 3 dl riven ost
  • hackad persilja
  • Fyllning:
  • 300 g blandfärs
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 2-3 msk tomatpuré
  • 1 krm timjan
  • 1 burk krossade tomater
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Vispa ihop mjöl, salt, mjölk och ägg, låt smeten svälla.
  3. Bryn färsen smulig, tillsätt övriga ingredienser till fyllningen, småkoka 30 min.
  4. Grädda tunna pannkakor, lägg på plåt med bakpapper emellan.
  5. Lägg 3 pannkakor som botten och varva sen färs, tomat och ost med 2 pannkakor som mellanlägg.
  6. Täck de översta pannkakorna med tomater och ost, gratinera tills osten smält.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept