Pannbröd

Pannbröd
Foto: TV4

Pannbröd, eller stompa som det också kallas, brukar vara barnens favorit till mellanmål.

26 mars 2009
Visa mer
20

Du behöver

  • 2 tsk fänkålsfrön, hela
  • 2 tsk anis, hel
  • 13 dl rågsikt
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk bikarbonat
  • 5 dl filmjölk
  • 1,5 dl sirap, ljus

Gör så här

  1. Stöt fänkålsfrön och anis i mortel. Blanda samman fänkålsfrön, anis, rågsikt, salt och bikarbonat.
  2. Blanda filmjölk och sirap, rör ner i mjölblandningen och knåda samman till en deg. Dela degen i 20 bitar, kavla ut dem till runda kakor och nagga med en gaffel.
  3. Stek kakorna på medelvärme i en torr stekpanna, någon minut på varje sida. De ska inte bli för mörka. Låt svalna på brödgaller.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept