Pannbiff med löksky

Pannbiff med löksky
Foto: TV4

Pannbiff hör till husmansklassikerna. Traditionellt serveras den med löksky och kokt potatis. Många föredrar även att servera lingonsylt till.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g nötfärs
  • 300 g fläskfärs
  • 2 gula lökar
  • 2 msk vatten
  • salt och malen vitpeppar
  • smör till stekning
  • 2 dl köttbuljong

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200°. Skala löken och riv den fint ner i färsen. Arbeta färs, lök, vatten, salt och peppar smidigt. Skölj händerna i kallt vatten och forma 12 små biffar.
  2. Låt 1 msk smör bli brunt i en panna på medelvärme och stek biffarna hastigt 1 minut på var sida. Lägg dem i en ugnssäker form. Ställ in formen i ugnen och låt den stå i 15 minuter.
  3. Strimla löken och fräs den gyllengul i smör på medelvärme. Det tar ca 10 minuter. Häll på buljongen, koka upp och låt puttra någon minut under lock. Servera till pannbiffarna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept