Pannbiff med kantarellsås

Pannbiff med kantarellsås
Foto: TV4

Det här är en lite lyxigare variant av pannbiffar, uppbyggda som wallenbergare med äggula och grädde. Till dem passar det bra att servera sås på gula kantareller. Det ger en fin smak till den milda färsen.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g nöt- eller blandfärs
  • 2 äggulor
  • salt
  • 0,5 tsk fyra kryddor (épice riche)
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 msk smör eller margarin

Sås:

  • 200-300 g kantareller
  • 1 msk smör
  • 1 liten gul lök
  • 1 msk vetemjöl
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk kinesisk soja
  • salt och malen vitpeppar
  • persilja till garnering

Gör så här

  1. Sås: Rensa kantarellerna och dela de största. Skala och hacka löken och hacka persiljan. Låt kantarellerna svettas i stekpannan på medelvärme tills vätskan torkat in. Öka värmen och lägg i smöret, fräs en stund och tillsätt sedan löken. Strö över mjölet och rör om, tillsätt vätskan och låt koka några minuter. Krydda med salt och peppar.
  2. Biffar: Blanda färsen med äggulor, salt och épice riche, tillsätt grädden lite i taget. Blanda till en jämn färs och forma 8 biffar med vattensköljda händer.
  3. Stek biffarna i smör på medelvärme, ca 5 minuter per sida. Lägg biffarna på varmt serveringsfat och häll över såsen. Strö över persiljan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept