Pannacotta med vit choklad

Pannacotta med vit choklad
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Pannacotta med vit choklad

6 ingredienser

En len pannacotta passar fint ihop med färska bär och något krispigt som ett litet kex.

Ingredienser

portioner

Pannacotta med vit choklad

  • 5 dl grädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g vit bakchoklad
  • 3 gelatinblad

Till garnering:

  • hallon
  • kex

Gör så här

Pannacotta med vit choklad

  1. Skär chokladen i mindre bitar. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Koka upp grädde och vaniljsocker.
  2. Lägg i chokladen och låt den smälta under omrörning. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och lägg i dessa i grädd- och chokladblandningen. Rör till gelatinbladen löst upp sig.
  3. Häll upp i portionsskålar och låt stelna i kylen 2-3 timmar före servering. Dekorera med hallon och litet kex.