Pannacotta med vit choklad och passionfrukt

10 m + 2 h
2
Pannacotta med vit choklad och passionfrukt
Foto: TV4
10 m + 2 h
2

Du behöver

  • 2,5 dl grädde
  • 0,5 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 gelatinblad
  • 100 g vit choklad
  • 2 passionsfrukter

Gör så här

  1. Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten.
  2. Blanda grädde, socker, och vaniljsocker i en kastrull och koka upp det under ständig omrörning. När grädden kokar så att den höjer sig är det dags att ställa av kastrullen och låta den svalna i 5 min.
  3. Krama ur vattnet ur gelatinbladet och lägg ner det i grädden. Tillsätt den vita chokladen. Vispa i 1 min så gelatinbladet och chokladen säkert har smält.
  4. Häll blandningen i små glas eller burkar med lock. Låt vila i kylen i minst 2 timmar. Toppa den stelnade pannacottan med fruktköttet från passionsfrukterna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept