Pannacotta med hallon och hjortron

30 m
4
Pannacotta med hallon och hjortron
Foto: TV4

Två sorters pannacotta med hallon och hjortron serveras med favoritkakan havreflarn.


Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

16 november 2015
Visa mer
30 m
4

Du behöver

Havreflarn

  • 75 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 msk vispgrädde
  • 2 msk sirap ljus
  • 0,5 tsk bakpulver

=Pannacotta

  • 5 dl vispgrädde
  • 1 dl gelésocker
  • 1 vaniljstång
  • 200 g hjortron
  • 200 g hallon

Gör så här

  1. Havreflarn
    Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull. Blanda ner socker, havregryn, mjöl, grädde, sirap och bakpulver. Rör ihop till en jämn smet.
  3. Klicka ut smeten på plåt och grädda i ugnen. Grädda flarnen i mitten av ugnen i 5-8 min tills de blir gyllenbruna
  4. Pannacotta
    Koka upp vispgrädde och gelésocker tillsammans med vaniljstången 0,5-1 minut.
  5. Häll upp i glas och ställ in i kylen i cirka 2 timmar.
  6. Servera pannacottan med hallon och hjortron och dekorera med havreflarn.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept