Pannacotta med citrussocker

Pannacotta med citrussocker
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Pannacotta med citrussocker

8 ingredienser

Pannacotta är italienska för liten gräddpudding. Denna lena och goda dessert serveras här med citrussocker för att få lite sting.

Ingredienser

portioner

Pannacotta med citrussocker

  • 1,5 gelatinblad
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 vaniljstång
  • 0,5 dl strösocker

Citrussocker:

  • 1 dl strösocker
  • 1 limefrukt, rivet skal av
  • 1 citron, rivet skal av

Till dekoration:

  • blandad frukt (eller bär)

Gör så här

Pannacotta med citrussocker

  1. Dela vaniljstången på mitten. Koka upp grädden tillsammans med vaniljstången och sockret. Sjud långsamt i 15 minuter. Blötlägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten. Krama vattnet ur gelatinbladen då de blivit mjuka och tillsätt dem under omrörning i den varma grädden. Häll upp i portionsformar eller höga glas. Låt stå i kyl till dess att pannacottan stelnat, ca 3 timmar.
  2. Riv limeskalet och citronskalet fint och blanda med sockret. Pressa över limejuicen. häll över pannacottan.
  3. Dekorera med frukt eller bär och servera genast.