Pannacotta med citrussocker

Pannacotta med citrussocker
Foto: TV4

Pannacotta är italienska för liten gräddpudding. Denna lena och goda dessert serveras här med citrussocker för att få lite sting.

3 april 2009
Visa mer
4

Du behöver

Pannacotta med citrussocker

  • 1,5 gelatinblad
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 vaniljstång
  • 0,5 dl strösocker

Citrussocker:

  • 1 dl strösocker
  • rivet skal från en lime
  • rivet skal från en citron

Till dekoration:

  • frukt eller bär

Gör så här

  1. Pannacotta med citrussocker
    Dela vaniljstången på mitten. Koka upp grädden tillsammans med vaniljstången och sockret. Sjud långsamt i 15 minuter. Blötlägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten. Krama vattnet ur gelatinbladen då de blivit mjuka och tillsätt dem under omrörning i den varma grädden. Häll upp i portionsformar eller höga glas. Låt stå i kyl till dess att pannacottan stelnat, ca 3 timmar.
  2. Riv limeskalet och citronskalet fint och blanda med sockret. Pressa över limejuicen. häll över pannacottan.
  3. Dekorera med frukt eller bär och servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept