I samarbete med Abba

Pankopanerad plattfisk med rättika & sweet chilisås

30 m
4
Abba Pankopanerad plattfisk
Foto: Abba
30 m
4

Du behöver

  • 500 g färsk eller tinad filé av plattfisk
  • 2 dl panko (asiatiskt ströbröd)
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 2 krm salt
  • 0,5 krm peppar
  • 50 g osaltat smör
  • 0,5 dl olja
  • 50 g rättika
  • 1 dl buljong från tärning , löst i vatten
  • 3 dl ris

SÅS:

  • 1 burk Creme fraiche
  • 2 msk sweet chili
  • 0,5 pressad lime
  • 2 tsk torkad ingefära
  • salt & peppar

Gör så här

  1. Vispa upp ägget i en bunke, lägg vetemjöl i en annan bunke tillsammans med saltet och pepparn och slutligen pankon i en tredje bunke.
  2. Vänd först fisken i mjölet, sen i ägget och till sist i pankon. Se till så att pankon täcker fisken ordentligt.
  3. Värm upp en stekpanna och slå i oljan och hälften av smöret. Stek den panerade fisken gyllene, vänd fisken och lägg ner resterande smör i pannan och stek fisken klar i pannan.
  4. Koka riset enligt anvisningarna på paketet, byt ut en del vatten med buljongblandningen och koka riset därefter.
  5. Skala rättikan och skiva tunt längs med rättikan, salta och peppra lätt.
  6. Servera den nystekta fisken med rättikan och Lime-, Chili- & Ingefärasås.
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med Abba

Fler goda recept

Fler från Abba

Visa alla recept från Abba