Panko- och sesamfrittad kalkon med rotfruktspickels och sojamajjo

Ingelsta Panco och sesamfrittad kalkon
Foto: Ingelsta kalkon

Panko- och sesamfrittad kalkon med rotfruktspickels och sojamajjo

20 ingredienser

45 m

Frasigt stekt tunnskivad kalkon med krispiga rotfrukter avrundas med en len sojamajjo. Receptet är framtaget med den prisbelönte kocken Peter J Skogström.

Ingelsta Kalkon tunnskivad kalkonfilé

Tunnskivad kalkonfilé från Ingelsta Kalkon - ett fint magert kött

Ingredienser

portioner

Rotfruktspickels

  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 150 g morot
  • 150 g palsternacka
  • 100 g rotselleri
  • 25 g färsk ingefära
  • 0,5 röd chilifrukt
  • färsk koriander

Panko- och sesamfrittad kalkon

  • 480 g Ingelsta tunnskivad kalkonfilé
  • 2 dl pankoströbröd
  • 0,5 dl svarta sesamfrön
  • salt
  • svartpeppar
  • olja, till fritering
  • smör

Sojamajjo

  • 1,5 dl majonnäs
  • 1 dl japansk soja
  • 1 tsk sriracha (stark chilisås)

Till servering

  • 4 port ris, kokt

Gör så här

  1. Skala och strimla ner rotfrukterna i strimlor stora som tändstickor.
  2. Strimla chili och ingefäran. Lägg i en kastrull. Tillsätt vinäger, vatten och socker. Koka upp. Lägg i rotfrukterna, lägg på locket och ställ åt sidan.
  3. Dela den tunnskivade kalkonfilén en gång på längden. Salta och peppra.
  4. Blanda panko, sesamfrö, salt och peppar. Vänd kalkonen i blandningen.
  5. Hetta upp oljan och smöret till 180 grader. Stek köttet tills det fått en fin gyllene färg och är genomstekt. Låt rinna av på hushållspapper.
  6. Häll sojan i en liten kastrull. Låt koka ner tills hälften återstår, låt svalna. Blanda den kalla sojan med majonnäsen.
  7. Vänd ner hackad koriander i rotfruktspickelsen.
  8. Servera med kokt ris.