Panerade fläskkotletter

Panerade fläskkotletter
Foto: TV4

Genom att panera fläskkotletterna behåller de sin saftighet bättre. Använd även samma metod till att panera kycklinglår, men stek dem i ugn i stället. Suveränt gott även det!

26 januari 2009
Visa mer
4
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 4 benfria kotletter
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ägg, uppvispat
  • 1 dl ströbröd
  • 0,5 dl riven parmesan
  • 1 tsk torkad dragon
  • salt, peppar, paprikapulver
  • smör och olja att steka i

Gör så här

  1. Krydda kotletterna med salt, peppar och paprikapulver. Vänd dem därefter först i mjöl, sedan i uppvispat ägg. Vänd dem till sist i ströbröd blandat med parmesan och dragon.
  2. Stek dem sakta i en blandning av smör och olja ca 3 minuter på var sida. Servera gärna med brytbönor och ugnsstekta tomathalvor kryddade med kummin.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Servering & Dukning från kända varumärken

Servering & Dukning från kända varumärken Se fler

Fler goda recept