Panerade fläskkotletter

Panerade fläskkotletter
Foto: TV4

Genom att panera fläskkotletterna behåller de sin saftighet bättre. Använd även samma metod till att panera kycklinglår, men stek dem i ugn i stället. Suveränt gott även det!

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 benfria kotletter
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ägg, uppvispat
  • 1 dl ströbröd
  • 0,5 dl riven parmesan
  • 1 tsk torkad dragon
  • salt, peppar, paprikapulver
  • smör och olja att steka i

Gör så här

  1. Krydda kotletterna med salt, peppar och paprikapulver. Vänd dem därefter först i mjöl, sedan i uppvispat ägg. Vänd dem till sist i ströbröd blandat med parmesan och dragon.
  2. Stek dem sakta i en blandning av smör och olja ca 3 minuter på var sida. Servera gärna med brytbönor och ugnsstekta tomathalvor kryddade med kummin.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Köksknivar från kända varumärken

Köksknivar från kända varumärken Se fler

Fler goda recept