Panerad torsktunga med tartarsås

30 m
4
Panerad torsktunga med tartarsås
Foto: TV4

Torsktunga är en norsk delikatess. Här panerad och stekt i olja. Serveras med hemgjord tartarsås, citron och salladsblad.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

22 september 2015
Visa mer
30 m
4

Du behöver

  • 300 g torsktunga
  • 1 ägg
  • 0,25 tsk salt
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl olja
  • cayennepeppar, efter smak
  • salt

Tartarsås

  • 2 ägg
  • 2 msk färsk persilja
  • 2 msk saltgurka
  • 1 msk kapris
  • 1 msk lök
  • 100 g majonnäs
  • 2 msk spad från saltgurka
  • socker
  • salt och vitpeppar

Servering

  • 0,5 citron
  • sallad

Gör så här

  1. Skölj torsktungorna och torka av dem med hushållspapper.
  2. Separera äggen och slå äggvita och salt till ett mjukt skum.
  3. Blanda ströbröd med salt och cayennepeppar i en skål.
  4. Vänd torsktungorna först i äggvita och sedan i ströbröd.
  5. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek torsktungorna till de är gyllenbruna och genomstekta.
  6. Sås
    Hårdkoka äggen, låt svalna och hacka sedan.
  7. Finhacka persilja, gurkor, kapris och lök och blanda med ägg.
  8. Tillsätt majonnäs och rör i spad från saltgurkan tills du får en tjock men mjuk sås. Smaka av med lite socker, salt och vitpeppar.
  9. Servera torsktungorna med tartarsås, sallad och citronklyftor.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept