Panerad och friterad kyckling

Panerad och friterad kyckling
Foto: TV4

Du behöver inte äga en fritös för att fritera, det går bra i en panna med rejäla kanter. Slå ca 3 cm olja i pannan och hetta upp. Ha ett lock till hands för att kunna kväva eventuella lågor som slår upp.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 stor kyckling
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 2 äggulor
  • 2 dl ströbröd
  • salt och malen vitpeppar
  • olja att fritera i

Gör så här

  1. Stycka kycklingen i lår, ben, vingar och bröstbitar. Dra av skinnet från bitarna.
  2. Blanda mjöl, salt och peppar i en plastpåse. Lägg i några kycklingbitar åt gången. Skaka påsen så att bitarna täcks med mjölblandningen. Doppa varje kycklingbit i de uppvispade äggulorna och därefter i ströbrödet.
  3. Häll oljan i pannan och hetta upp försiktigt. Lägg i kycklingbitarna när oljan är het, sänk värmen och låt bitarna långsamt bli bruna. Vänd dem en gång. Beroende på storlek behöver bitarna friteras sammanlagt 5-8 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept