Pancettalindad torsk med salvia och pressad potatis

40 m
4
Pancettalindad torsk med salvia och pressad potatis
Foto: TV4
40 m
4

Du behöver

  • 800 g torskfilé, färsk eller djupfryst
  • vatten och salt
  • ca 12 skivor pancetta eller bacon
  • ca 2 dl mjöl
  • 2 tsk torkad salvia, finsmulad
  • olivolja
  • 2 endiver
  • 3 msk olivolja
  • ca 2 msk färskpressad citronsaft
  • 700 g potatis, skalad
  • flingsalt
  • persilja, finhackad
  • tandpetare
  • salt och vitpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda 0,5 dl salt med 0,5 liter vatten, rör om tills saltet löser sig. Lägg torskbitarna i saltlagen i 15 minuter. Skölj sedan snabbt av dem i kallt vatten och torka av med hushållspapper.
  3. Häll mjölet på ett fat och blanda i lite salvia och vitpeppar.
  4. Skär torsken i portionsbitar och vänd dem i kryddmjölet. Tryck försiktigt med handflatan på bitarna så att mjölet fäster. Linda pancettaskivor runt varje bit och fäst med en tandpetare.
  5. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek fiskbitarna i den heta pannan, i ca 1 minut på varje sida, för att pancettan ska få färg och bli lite krispig.
  6. Smörj en ugnssäker form med olivolja. Lägg i fiskbitarna och häll över ev. olja från stekpannan och droppa över ytterligare lite olivolja. Strö över resten av salvian, salt och peppar. Stek fisken i ugnen i ca 8-10 minuter.
  7. Endivesallad
    Ansa endiverna och skär dem tvärs över i bitar/ringar om ca 2 cm.
  8. Skölj och torka dem i en salladsslunga eller med en handduk. Blanda alla ingredienser till dressingen i salladsskål. Lägg i endivebitarna och blanda väl. Smaka av med salt och citron.
  9. Pressad potatis
    Koka potatisen i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och ånga av. Pressa potatisen genom en potatispress direkt ner i en bunke. Vid servering strö över lite flingsalt och persilja.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept