Pancetta in porchetta

Christian Campogiani

Pancetta in porchetta

7 ingredienser

4 h

Den här rätten behöver inte många presentationer, den är välsmakande, ärlig med enkla smaker och förtjänar all den tid det tar att laga! /Christian och Sergio

Ingredienser

portioner
  • 100 g vitlök, skalad
  • salt
  • svartpeppar
  • 5 g peperoncinopulver
  • 60 g färsk rosmarin
  • 30 g fänkålsfrö
  • 750 g färsk fläsksida med svålen kvar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Koka vitlöken i lätt saltat vatten i 10 minuter så att smaken inte blir så aggressiv. Ta upp vitlöken och låt det kallna.
  3. Ta fram en mortel och lägg i salt, peppar, peperoncino, rosmarin, vitlöken och fänkålsfrön. Krossa kryddorna grovt.
  4. Lägg fläsket med köttsidan uppåt gör några snitt diagonalt i köttet (inte för djupa). Massera in kryddmassan i köttet.
  5. Rulla nu upp köttet till en stor korv och snöra den så att den bibehåller formen då den skall in i ugnen första 2 timmar, höj sedan värmen till 180 grader och tillaga i ytterligare 1,5 timme.
  6. Nu är porchettan klar! Skiva den och servera. Kan ätas kall eller ljummen