Pak choi med sesamsås

Pak choi med sesamsås
Foto: TV4

Kärt barn har många namn, pak choi kan även kallas pak soi, bok choy, bok choi eller tai sai. Det är en kålväxt som innehåller många nyttiga vitaminer.

25 februari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g pak choi
  • vatten och salt

Sesamsås:

  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 tsk rapsolja
  • 2 msk tahini (sesamfröpasta)
  • 2 msk vatten
  • 2 msk japansk soja
  • 2 tsk rårörsocker
  • 1 msk rostade sesamfrön

Till servering:

  • ris kokt med grönsaker

Gör så här

  1. Skölj pak choi noga och skär i mindre bitar. Koka upp lättsaltat vatten och förväll kålen i någon minut. Ta upp och låt rinna av i durkslag.
  2. Sesamsås: skala vitlöken och skiva den. Fräs i rapsolja. Blanda samman tahini, vatten, soja och socker i en liten kastrull. Värm och rör tills sockret smält. Ta av från värmen och rör ner sesamfröna och vitlöken.
  3. Värm ugnen till 275°. Lägg pak choi i en smord ugnssäker form. Skeda över sesamsås och baka i ugnen i 10-15 minuter. Servera med ris som kokts med grönsaker.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept