Tacopaj med köttfärs och nachos

Tacopaj med köttfärs och nachos
Foto: Tina Axelsson

Du behöver

  • 1 sats pajdeg (se faktaruta)
  • 400 g nötfärs
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • smör till stekning
  • 2 dl passerade tomater
  • 40 g taco kryddmix
  • salt
  • peppar, nymalen
  • 400 g kidneybönor
  • 3 dl riven texmexost (eller lagrad ost)
  • 0,5 st grön paprika
  • 0,5 st gul paprika
  • 8 st stora cocktailtomater

Gör så här

  1. Gör pajdegen. Kavla eller tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant som mäter cirka 26 centimeter i diameter. Förgrädda pajskalet.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Hacka lök och vitlök och fräs i smör i en stekpanna utan att det tar färg. Höj värmen, tillsätt köttfärsen och låt den steka med tills den är smulig. Häll på tomat och blanda i kryddmixen. Låt såsen koka ihop utan lock tills vätskan kokat in. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skölj bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av. Blanda i bönorna i köttfärssåsen och låt såsen svalna.
  5. Blanda i halva mängden ost i såsen. Häll såsen i det förgräddade pajskalet och strö på resten av osten. Lägg på strimlad paprika och halverade tomater.
  6. Grädda pajen i mitten av ugnen cirka 40 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept