Paj på pinje, feta och broccoli

Paj på pinje, feta och broccoli
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Paj på pinje, feta och broccoli

12 ingredienser

En paj kan vara som en pytt i panna. Ta vad som finns hemma och fyll pajskalet med det. Grunden är dock alltid densamma, ett pajskal och äggstanning. Vår paj är fylld med fetaost, broccoli, tomat och pinjenötter.

Ingredienser

portioner
  • 250 g broccolibuketter
  • 1 dl fetaost, tärnad
  • 1 tomat
  • 0,5 dl pinjenötter
  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk

Pajdeg:

  • 150 g margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 2 msk vatten, iskallt
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Förväll broccolibuketterna i lättsaltat vatten. Skålla och skala tomaten. Skär den i bitar. Sätt ugnen på 200°.
  2. Pajdeg: Hacka smöret och blanda det med mjöl, salt och vatten till en deg. Låt degen vila kallt en stund. Tryck ut degen i en pajform. Förgrädda skalet i 10 minuter.
  3. Blanda samman ägg och mjölk. Krydda med salt och peppar. Fyll pajskalet med fetaost, broccoli, tomat och pinjenötter. Häll på äggstanningen. Grädda pajen i 20 minuter eller tills den stelnat.