Paj på pinje, feta och broccoli

Paj på pinje, feta och broccoli
Foto: TV4

En paj kan vara som en pytt i panna. Ta vad som finns hemma och fyll pajskalet med det. Grunden är dock alltid densamma, ett pajskal och äggstanning. Vår paj är fylld med fetaost, broccoli, tomat och pinjenötter.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 250 g broccolibuketter
  • 1 dl tärnad fetaost
  • 1 tomat
  • 0,5 dl pinjenötter
  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk

Pajdeg:

  • 150 g margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 2 msk iskallt vatten
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Förväll broccolibuketterna i lättsaltat vatten. Skålla och skala tomaten. Skär den i bitar. Sätt ugnen på 200°.
  2. Pajdeg: Hacka smöret och blanda det med mjöl, salt och vatten till en deg. Låt degen vila kallt en stund. Tryck ut degen i en pajform. Förgrädda skalet i 10 minuter.
  3. Blanda samman ägg och mjölk. Krydda med salt och peppar. Fyll pajskalet med fetaost, broccoli, tomat och pinjenötter. Häll på äggstanningen. Grädda pajen i 20 minuter eller tills den stelnat.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept