Paj med purjo och ansjovis

Paj med purjo och ansjovis
Foto: TV4

En salt och god paj, kanske med en kall öl?

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 150 g smör
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 0,25 dl vatten
  • Fyllning:
  • 5-600 g purjolök, finskivad
  • 3 msk margarin
  • 1 liten ask ansjovisfiléer
  • 2 ägg
  • 1,5 dl kaffegrädde
  • ca 75 g riven ost
  • peppar ev. salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Mixa smör och mjöl till smuldeg, arbeta ihop den med vatten. Lägg i plastfilm i kylen 1 tim.
  2. Fräs purjon mjuk i margarinet. Låt svalna. Vispa ihop ägg och grädde, krydda. Vänd ned purjo, hackad ansjovis och ost.
  3. Kavla ut degen och klä en pajform. Nagga bottnen. Vik en folieremsa över kanten. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen 10 min. Ta ut formen, ta bort folie.
  4. Slå i fyllningen och grädda klart ca 20 min.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept