Paj med jordgubbar och kiwi

Paj med jordgubbar och kiwi
Foto: TV4

En härlig sommardessert som inte behöver extra grädde eller glass. Naturligtvis kan alla slags frukter ersätta jordgubbar och kiwi.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 1,5 hg smör
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 0,25 dl kallt vatten
  • Fyllning:
  • 1 hg mandelmassa
  • 2 dl vaniljkräm
  • 3 kiwifrukter
  • 0,5 l jordgubbar
  • Ugn: 225°

Gör så här

  1. Nyp ihop smör och mjöl i en skål tills allt smöret är inblandat. Arbeta sedan hastigt ihop degen med vattnet och lägg den kallt i 1 timme.
  2. Ta fram en låg pajform.
  3. Gör i ordning vaniljkrämen och låt den kallna.
  4. Rör ut mandelmassan med lite mjölk, så att den blir bredbar.
  5. Skala och skiva kiwin och dela skivorna i halvor. Skiva också bären.
  6. Sätt ugnen på 225°.
  7. Kavla ut degen till en rund kaka något större än formen. Klä formen med degen och vik ner en kant runtom. Nagga degbotten och grädda pajskalen 20 minuter. Låt det kallna.
  8. Bred ut mandelmassan över pajskalet och täck sedan med vaniljkrämen. Lägg ut kiwin och de skivade jordgubbarna i ett vackert mönster över krämen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept