Paj med färsfyllning

Paj med färsfyllning
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Paj med färsfyllning

17 ingredienser

Både gammal som ung älskar en köttfärspaj. En stor härlig grönsallad till och frukt efteråt gör vardagsmiddagen perfekt.

Ingredienser

portioner
  • Ugn: 225°

Pajdeg:

  • 150 g smör
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 0,25 dl vatten, kallt

Fyllning:

  • 350 g köttfärs
  • smör
  • 1 purjolök, strimlad
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk basilika
  • 0,5 tsk torkad timjan
  • 1 dl persilja, hackad
  • 1,5 msk vetemjöl
  • 1 dl vatten (eller buljong)
  • 3 dl ost, riven
  • 1 ägg, till pensling
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Mixa smör och vetemjöl till smulor, tillsätt vattnet, arbeta ihop degen och kyl den 1 timme.
  2. Kalva ut 2/3 av degen, klä en pajform, nagga botten, vik en al-folieremsa över kanten. Förgrädda pajskalet 10 min, tag bort folieremsan.
  3. Bryn färsen väl och krydda. Stek sen purjon glansig och blanda alla ingredienser till färsen.
  4. Fyll pajskalet, kalva ut resten av degen och lägg remsor över. Pensla med ägg, grädda klar 20-30 min.