Paj med färsfyllning

Paj med färsfyllning
Foto: TV4

Både gammal som ung älskar en köttfärspaj. En stor härlig grönsallad till och frukt efteråt gör vardagsmiddagen perfekt.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

Pajdeg:

  • 150 g smör
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 0,25 dl kallt vatten
  • Fyllning:
  • 350 g köttfärs
  • smör
  • 1 st purjo, strimlad
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk basilika
  • 0,5 tsk timjan
  • 1 dl persilja, hackad
  • 1,5 msk vetemjöl
  • 1 dl vatten el. buljong
  • 3 dl ost, riven
  • 1 st ägg, till pensling
  • salt och peppar
  • Ugn: 225°

Gör så här

  1. Mixa smör och vetemjöl till smulor, tillsätt vattnet, arbeta ihop degen och kyl den 1 timme.
  2. Kalva ut 2/3 av degen, klä en pajform, nagga botten, vik en al-folieremsa över kanten. Förgrädda pajskalet 10 min, tag bort folieremsan.
  3. Bryn färsen väl och krydda. Stek sen purjon glansig och blanda alla ingredienser till färsen.
  4. Fyll pajskalet, kalva ut resten av degen och lägg remsor över. Pensla med ägg, grädda klar 20-30 min.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Baktillbehör från kända varumärken

Baktillbehör från kända varumärken Se fler

Fler goda recept