Paj med bacon

Paj med bacon
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Paj med bacon

10 ingredienser

Vickning, utflykt, lunch, förrätt, buffé... En paj passar alltid! Gör den grönare genom att låta bacontärningarna få sällskap med lättkokt broccoli i små buketter innan du slår på fyllningen.

Ingredienser

portioner
  • 150 g smör
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 0,25 dl vatten, kallt

Fyllning:

  • 3 ägg
  • 2 dl kaffegrädde
  • 1 dl crème fraîche
  • 150 g ost, riven
  • 150 g bacon, i tärningar
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Nyp ihop smör och mjöl till en smuldeg. Tillsätt vatten, arbeta ihop till en slät deg och lägg den i plast i kylen 1 timme.
  2. Värm ugnen till 250°. Kavla ut degen, klä en pajform med den och nagga botten. Vik en folieremsa över kanten, så att inte degen glider ner. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen 10 minuter. Ta ut formen och ta bort folien.
  3. Sänk värmen till 225°. Vispa ihop ägg, grädde, crème fraîche och ost. Krydda. Bottna formen med bacon. Slå fyllningen i pajskalet och grädda klart ca 25 minuter, tills fyllningen har stannat och fått fin färg.