Paj med bacon och purjo

Paj med bacon och purjo
Foto: TV4

Ett praktiskt alternativ på buffébordet eller till den stora familjen. Använd gärna färdig smördeg för att förenkla arbetet.

26 januari 2009
Visa mer
10

Du behöver

  • 275 g smör
  • 6 dl vetemjöl
  • 0,5 dl kallt vatten
  • Fyllning:
  • 2 st purjolökar, finskivade
  • 3 paket bacon à 140 g, tärnad
  • 5 st ägg
  • 2,5 dl mellangrädde
  • 4 dl riven ost
  • paprikapulver

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Arbeta ihop en smuldeg av smör och mjöl. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop en smidig deg. Lägg den i plastfilm i kylen 1 tim.
  3. Fräs baconet klart och låt det rinna av.
  4. Fräs sen purjolöken lätt.
  5. Vispa ihop ägg, grädde och ost.
  6. Kavla ut degen och klä en långpanna. Täck halva pannan i taget och nyp ihop skarven på mitten, låt degen gå upp på kanten.
  7. Vik en smal al-folieremsa över kanten. Nagga botten och förgrädda pajskalet mitt i ugnen 10 min. Ta bort folien.
  8. Strö purjolök och bacon över, slå i fyllningen och pudra paprika över.
  9. Sänk värmen till 225° och grädda klart ca 20 min.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept