Paj med ägg- och kaviarfyllning

Paj med ägg- och kaviarfyllning
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Paj med ägg- och kaviarfyllning

15 ingredienser

Perfekt om man vill ha förnyelse på påskbordet utan att gå miste om de traditionella smakerna.

Ingredienser

portioner
  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 1 ägg
  • ev 1 msk vatten

Fyllning:

  • 1 förp fryst bladspenat
  • 4 ägg, mjukkokta 7 min

Sås:

  • 2 msk margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl mellangrädde
  • salt
  • peppar
  • 0,75 dl smörgåskaviar
  • 1 knippe gräslök, hackad
  • ost, riven
  • paprikapulver

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Mixa en smuldeg av smör och mjöl. Tillsätt ägget, arbeta ihop degen, ta i vatten om så behövs. Lägg degen i plastfilm i kylen 1 tim.
  2. Tina spenaten och pressa ur vattnet. Fräs margarin och mjöl till såsen i en kastrull, späd med grädde och krydda. Koka 10 min. Rör ner kaviar och gräslök.
  3. Kavla ut degen och klä en pajform. Nagga bottnen, vik en folieremsa över kanten. Förgrädda mitt i ugnen 10 min.
  4. Lägg spenat över pajbottnen. Dela äggen i halvor och lägg över. Slå på såsen och strö på ost, pudra med paprika. Grädda klart ca 15 min.