Paj med ägg- och kaviarfyllning

Paj med ägg- och kaviarfyllning
Foto: TV4

Perfekt om man vill ha förnyelse på påskbordet utan att gå miste om de traditionella smakerna.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 1 litet ägg
  • ev. l msk vatten
  • Fyllning:
  • 1 paket fryst bladspenat
  • 4 mjukkokta ägg, ca 7 min

Sås:

  • 2 msk margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl mellangrädde
  • salt och peppar
  • 0,75 dl smörgåskaviar
  • 1 knippa gräslök, hackad
  • riven ost
  • paprikapulver

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Mixa en smuldeg av smör och mjöl. Tillsätt ägget, arbeta ihop degen, ta i vatten om så behövs. Lägg degen i plastfilm i kylen 1 tim.
  2. Tina spenaten och pressa ur vattnet. Fräs margarin och mjöl till såsen i en kastrull, späd med grädde och krydda. Koka 10 min. Rör ner kaviar och gräslök.
  3. Kavla ut degen och klä en pajform. Nagga bottnen, vik en folieremsa över kanten. Förgrädda mitt i ugnen 10 min.
  4. Lägg spenat över pajbottnen. Dela äggen i halvor och lägg över. Slå på såsen och strö på ost, pudra med paprika. Grädda klart ca 15 min.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept