Paella på grönt

Paella på grönt
Foto: TV4

Det solgula saffransriset är vackert och gott nästan precis som det är. Vi har lagt i strimlad röd paprika, morötter, oliver och broccoli. Välj själv dina favoritgrönsaker.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 dl ris
  • 8-10 dl grönsaksbuljong
  • 0,5 g saffran (1 paket)
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 röda paprikor
  • 2 morötter
  • 1 dl svarta oliver
  • 1 stor bukett broccoli
  • salt
  • peppar
  • olivolja
  • 1 citron

Gör så här

  1. Finhacka lök och vitlök och fräs det i olja tillsammans med riset. Använd en stekpanna eller låg vid panna. Tillsätt hälften av buljongen samt saffranet. Låt riset koka på svag värme och späd med buljongen under tiden.
  2. Strimla paprika och morot och dela broccolin. Fräs detta i lite olja, och gärna en vitlöksklyfta. Krydda med salt och peppar.
  3. När riset är kokt vänder du försiktigt ner grönsakerna i paellan. Krydda och värm alltsammans ordentligt före servering. Dekorera med oliverna. Servera med citronklyftor att pressa över riset samt finhackad persilja.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept