Paella med kyckling, skaldjur och bläckfisk

Paella med kyckling, skaldjur och bläckfisk
Foto: TV4

Visst är det härligt att laga paella i en äkta paellapanna, men det går lika bra i en stekgryta. Har du en wok kan du med fördel använda den.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 6 kycklingdelar med ben
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 paket djupfryst calamare
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 burk hela tomater
  • 200 g kryddstark korv
  • 8 dl hönsbuljong
  • 1 g saffran ( 2 kuvert)
  • salt och malen svarteppar
  • 4 dl långkornigt ris
  • 12 jätteräkor
  • 20 blåmusslor med skal
  • 250 g djupfrysta ärter

Gör så här

  1. Låt calamaren tina. Skölj och rensa den och skär den i mindre bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Ta upp tomaterna ur burken och skär i mindre bitar. Spadet ska inte vara med. Skär korven i slantar.
  2. Låt oljan bli het i en wokpanna eller stor stekpanna. Lägg i kycklingen och bryn den runt om. Lägg i korv, calamare, lök och vitlök. Rör om och fräs i 5-6 minuter tills calamaren vitnar.
  3. Tillsätt tomat, buljong och saffran. Krydda med nymalen peppar och knappt 1 tsk salt. Sänk värmen och låt paellan småputtra i 12 minuter. Blanda i riset. Låt puttra i 10 minuter till. Lägg i räkor och musslor och låt puttra i ytterligare 10 minuter. När 5 minuter återstår lägger du ärterna i grytan. Servera direkt ur grytan.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept