Paella med kyckling, räkor och två sorters musslor

Paella med kyckling, räkor och två sorters musslor
Foto: TV4

Paella är både gott och praktiskt när man är många till middag. Receptet kan dubbleras.

21 juli 2011
Visa mer
4

Du behöver

  • 20 färska musslor, olika sorter
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 dl olivolja
  • 1 kyckling
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 grön paprika
  • 1 röd paprika
  • 3 dl långkornigt ris
  • 0,5 citron
  • 8 dl buljong + musselspad
  • 1 g saffran
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 0,5 krm kajennpeppar
  • 400 g räkor med skal
  • 1 msk olivolja

Gör så här

  1. Rensa och borsta musslorna under rinnande kallt vatten. Kasta de som är öppna och inte sluter sig vid lätt knackning på skalet. Koka musslorna i vinet 4 minuter under lock. Släng musslor som inte öppnat sig. Sila av spadet och spara det till buljongen. Ställ musslorna åt sidan.
  2. Dela kycklingen i mindre bitar. Hetta upp lite olja i en paellapanna eller en stor vid stekpanna. Bryn kycklingbitarna och ta sedan upp dem.
  3. Hacka den gula löken fint. Hacka vitlöksklyftorna. Kärna ur och strimla paprikorna. Häll resten av oljan i pannan. Fräs löken och vitlöken gyllenbrun. Tillsätt paprika och ris. Fräs några minuter under omrörning.
  4. Pressa citronen. Tillsätt citronsaft och buljong. Krydda med saffran, salt, svartpeppar och kajennpeppar. Lägg ner kycklingbitar. Sjud på svag värme under lock 15-20 minuter.
  5. Skala räkorna och tillsätt räkor och musslor i paellan. Låt allt sjuda ytterligare ett par minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept