Paella med kyckling, crabfish och musslor

Paella med kyckling, crabfish och musslor
Foto: TV4

Enligt originalreceptet ska paella lagas i en särskild panna över öppen eld. Men det går lika bra att laga paella i ugnen. Receptet går utmärkt att dubblera, om ni är många kring bordet.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 125 g ärter
  • 0,5 g saffran (1 paket)
  • 3 dl långkornigt ris
  • 20 blåmusslor
  • 200 g crabfish
  • 15 skalade räkor
  • 1 kyckling
  • 0,5 purjolök
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd paprika
  • 0,5 dl vitt vin
  • 1,25 liter kycklingbuljong
  • salt och malen svartpeppar
  • olja att steka i
  • persilja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala räkorna, dela crabfishen i mindre bitar, stycka kycklingen i åtta delar och bryn delarna i ugn i ca 40 minuter.
  2. Skala och hacka halva löken och vitlöken och fräs det i olja utan att det tar färg. Tillsätt ris och saffran, låt fräsa en kort stund. Tillsätt buljong, koka upp och häll över i en ugnssäker form. Täck med aluminiumfolie och ställ in formen mitt i ugnen i ca 25 minuter.
  3. Fräs resten av lök och vitlök i en annan kastrull. Häll på vitt vin och bräsera musslorna tillsammans med hackad persilja. Hacka och fräs paprika och purjolök. Ta ut ur ugnen, rör ner paprika och purjolök och krydda med salt och peppar. Lägg på musslor, räkor, crabfish och kyckling och fördela till sist ärterna över alltsammans.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept