Paccheri grande med pumpa och majs

Paccheri grande med pumpa och majs
Foto: TV4

Pumpa och majs för tanken till skördefest. Mjukhet och milda smaker blandas i den här rätten. Hittar du inte paccheri-pasta, byt ut den mot pennepasta. Bjud något med tuggmotstånd till, kanske ett gott bröd.

21 april 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 300 g paccheri-pasta
  • 400 g pumpa
  • 1 burk majs, 400 g
  • 1 gul lök
  • 20 g smör
  • 4 dl grönsaksbuljong
  • 1,5 dl grädde
  • 100 g riven parmesanost
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisning på paketet. Häll av vattnet.
  2. Tärna pumpan i cm-stora bitar och finhacka löken. Fräs pumpa, majs och lök i smör i en stor stekpanna. Slå över buljong och grädde och låt puttra i 5 minuter. Blanda ner riven parmesanost.
  3. Häll ner pastan i stekpannan och blanda, krydda med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept