Oxsvansgryta med rotfrukter

Oxsvansgryta med rotfrukter
Foto: TV4
6

Du behöver

  • ca 1,5 kg oxsvans
  • salt och peppar
  • vetemjöl
  • 10 steklökar
  • 3 dl buljong från tärning
  • 2 lagerblad
  • 4 pepparkorn
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk rosmarin
  • 3 stora morötter, i bitar
  • 1 stånd bladselleri, i bitar
  • 2 palsternackor, i bitar
  • matfett till stekning

Gör så här

  1. Blanda mjöl, salt och peppar på en tallrik. Vänd köttet i detta. Bryn det väl runtom och lägg i en gryta. Bryn löken och lägg i.
  2. Späd med buljongen och tillsätt kryddorna. Småkoka under lock ca 2 – 2 1/2 timmar tills köttet är mört och lätt kan lossas. Skumma bort fettet från ytan.
  3. Lägg i grönsakerna när ca 30 minuter av koktiden kvarstår. Koka klart och servera med kokt pressad potatis.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept