Oxsvansgryta med rotfrukter

Oxsvansgryta med rotfrukter
Foto: TV4

Du behöver

  • ca 1,5 kg oxsvans
  • salt och peppar
  • vetemjöl
  • 10 steklökar
  • 3 dl buljong från tärning
  • 2 lagerblad
  • 4 pepparkorn
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk rosmarin
  • 3 stora morötter, i bitar
  • 1 stånd bladselleri, i bitar
  • 2 palsternackor, i bitar
  • matfett till stekning

Gör så här

  1. Blanda mjöl, salt och peppar på en tallrik. Vänd köttet i detta. Bryn det väl runtom och lägg i en gryta. Bryn löken och lägg i.
  2. Späd med buljongen och tillsätt kryddorna. Småkoka under lock ca 2 – 2 1/2 timmar tills köttet är mört och lätt kan lossas. Skumma bort fettet från ytan.
  3. Lägg i grönsakerna när ca 30 minuter av koktiden kvarstår. Koka klart och servera med kokt pressad potatis.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Köksknivar från kända varumärken

Köksknivar från kända varumärken Se fler

Fler goda recept