Oxsvansgryta med rotfrukter

Oxsvansgryta med rotfrukter
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Oxsvansgryta med rotfrukter

14 ingredienser

Smakrikt långkok.

Ingredienser

portioner
  • ca 1,5 kg oxsvans
  • salt
  • peppar
  • vetemjöl
  • 10 steklökar
  • 3 dl buljong, från tärning
  • 2 lagerblad
  • 4 pepparkorn
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk rosmarin
  • 3 morötter, i bitar
  • 1 bladselleristånd, i bitar
  • 2 palsternackor, i bitar
  • matfett, till stekning

Gör så här

  1. Blanda mjöl, salt och peppar på en tallrik. Vänd köttet i detta. Bryn det väl runtom och lägg i en gryta. Bryn löken och lägg i.
  2. Späd med buljongen och tillsätt kryddorna. Småkoka under lock ca 2 – 2 1/2 timmar tills köttet är mört och lätt kan lossas. Skumma bort fettet från ytan.
  3. Lägg i grönsakerna när ca 30 minuter av koktiden kvarstår. Koka klart och servera med kokt pressad potatis.