Oxsvans med druvor

Oxsvans med druvor
Foto: TV4

Vinodlarens bästa, men även den som inte odlar vin brukar gilla den här grytan.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • ca 1,5 kg oxsvans i bitar
  • 200 g rimmat stekfläsk, tärnat
  • 3 gula lökar, skivade
  • 2 morötter, skivade
  • 2 lagerblad
  • 1 knippa persilja, hackad
  • 1 tsk timjan
  • 2 tsk rosmarin
  • salt och svartpeppar
  • ca 500 g gröna druvor
  • matfett till stekning

Gör så här

  1. Bryn fläsket, löken och morötterna och lägg i en gryta. Krydda oxsvansen. Bryn bitarna väl och lägg i grytan. Tillsätt kryddorna.
  2. Låt grytan puttra sakta utan spad 20 – 30 minuter. Kärna ur druvorna.
  3. Lägg de flesta druvorna i grytan och fortsätt koka tills köttet lätt kan lossas från benen, vilket kan ta 2 – 3 timmar.
  4. Lägg resten av druvorna över vid serveringen. Kokt pressad potatis till.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept