Oxrullader

Oxrullader
Foto: TV4

En husmanskosträtt som numera är att betrakta som riktig festmat. Servera gärna med pressgurka.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 8 skivor lövbiff
  • 2 st saltgurkor, strimlade
  • 1 st gul lök, hackad
  • 3 st ansjovisfiléer med spad
  • 2 dl nötbuljong
  • 1 dl grädde
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 st vitpepparkorn
  • 4 st kryddpepparkorn
  • 2 st lagerblad
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Platta ut köttet lätt. Krydda med peppar och lite salt. Lägg på en strimla saltgurka, rulla ihop och fäst med tandpetare.
  2. Fräs löken lätt och lägg över den i en gryta. Bryn sedan rulladerna väl och lägg dem i grytan. Pudra över mjöl och slå på buljong. Mosa ansjovisen och tillsätt den med lite av spadet från burken. Låt grytan puttra under lock cirka 35 minuter.
  3. Tillsätt grädde, pepparkorn och lagerblad och koka ytterligare tills köttet känns mört. Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt potatis.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept