Oxrullader

Oxrullader
Foto: TV4

En husmanskosträtt som i dag är festmat och mångas favorit.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 8 st lövbiffar
  • 4 skivor bacon
  • 2 st saltgurkor, strimlade
  • 1 st gul lök, skivad
  • persilja
  • 4-kryddor
  • 1 klyfta rotselleri, strimlad
  • 2 st små morötter, strimlade
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 st lagerblad
  • 2-3 dl öl
  • 2 st ansjovisfiléer, mosade
  • 1 dl grädde
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Krydda köttet med salt, peppar och 4-kryddor. Lägg på en halv skiva bacon samt en strimla gurka på varje skiva. Smörfräs löken och fördela över köttet. Lägg på en kvist persilja. Rulla ihop och fäst med tandpetare.
  2. Fräs rotsakerna med lite mattfett i en gryta. Pudra över mjölet.
  3. Bryn rulladerna runtom och lägg dem i grytan. Slå på öl, lägg i lagerblad och mosad ansjovis. Koka sakta tills köttet är mört.
  4. Ta upp rulladerna, späd med grädden och koka utan lock 5-10 minuter. Lägg tillbaka rulladerna och servera med gelé.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept