Oxrulader med rödvinsås och champinjoner

Oxrulader med rödvinsås och champinjoner
Foto: TV4

De här oxruladerna får puttra möra i en mustig sås smaksatt med rött vin. Baconet och champinjonerna ger extra smak. Gott till är potatismos.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 8 tunna skivor nötinnanlår á 90 g
  • 8 skivor bacon
  • salt och malen vitpeppar
  • 10 färska champinjoner
  • smör att bryna i
  • Rödvinssås:
  • 1 medelstor morot
  • 0,5 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 msk tomatpuré
  • 2,5 dl köttbuljong
  • 2 dl rött vin
  • 1 lagerblad
  • salt och malen svartpeppar

Till servering:

  • potatismos
  • färsk timjan

Gör så här

  1. Ansa champinjonerna och skär eventuellt i mindre bitar. Bred ut köttskivorna på ett skärbräde. Krydda med salt och peppar. Fördela baconskivorna på köttskivorna, rulla ihop dem och bind om med garn eller stick in en tandpetare. Bryn ruladerna runt om i smör. Bryn även champinjonerna.
  2. Skala moroten och skär den i små tärningar. Skala och hacka löken och vitlöken. Fräs morot, lök och vitlök ett par minuter i smör. Lägg över ruladerna och pudra över mjölet. Blanda samman tomatpuré, köttbuljong och vin. Slå såsen över ruladerna i grytan. Tillsätt lagerbladet, salt och peppar och koka upp. Koka sakta under lock tills köttet är mört ca 45 minuter.
  3. Ta upp ruladerna, ta bort snöret eller tandpetarna från köttet och sila såsen tillbaka i grytan. Lägg i champinjonerna, lägg tillbaka ruladerna och ge dem ett uppkok före servering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept