Oxrulader med bacon och gräddsås

Oxrulader med bacon och gräddsås
Foto: TV4

Oxrulader är en riktig klassiker. Du kan fylla med det du tycker bäst om. Här har vi valt lök, bacon och senap. Servera med kokt potatis eller ris, kokt broccoli och morötter smakar gott till.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 12 skivor lövbiff à 90 g
  • 6 skivor bacon
  • 1 gul lök
  • 1 tsk fransk senap
  • 1 saltgurka
  • 5 dl köttbuljong
  • 1 dl grädde*
  • salt och malen vitpeppar
  • 2 msk vetemjöl
  • 0,5 dl vatten

Gör så här

  1. Skala och skiva löken, skär gurkan i stavar och dela baconskivorna på mitten. Lägg ut köttskivorna och krydda med salt och peppar. Bre på senap, lägg på en baconskiva, skivad lök och en gurkstav och rulla ihop köttet. Fäst med en tandpetare.
  2. Bryn ruladerna runt om. Lägg över dem i en gryta, slå på köttbuljong och koka ruladerna i ca 15 minuter, tills köttet känns mört. Prova med en tandpetare. Lyft upp det med en hålslev och lägg det i en form som täcks med aluminiumfolie för att hålla varmt.
  3. Sila buljongen. Häll tillbaka den i grytan och koka ihop tills hälften återstår. Tillsätt grädden. Blanda ut mjölet i vattnet till en redning och tillsätt den lite i taget tills såsen blir lagom simmig. Låt såsen koka några minuter, krydda med salt och peppar. Lägg i ruladerna igen och värm upp före servering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept