Oxfilé- och tonfisktataki

30 m
4
Oxfilé- och tonfisktataki
Foto: TV4
30 m
4

Du behöver

Marinad till tonfisk

  • 1 röd chili
  • 2-3 cm ingefära
  • 2 msk sesamolja
  • 2 msk soja
  • 1 lime, saften och skalet
  • salt och peppar, efter smak

Marinad till oxfilé

  • 1 röd chili
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk sesamolja
  • 2 msk soja
  • 2 msk risvinäger
  • salt och peppar, efter smak

Sås till oxfilé

  • 1 kruka koriander
  • 2 msk sesamolja
  • 1 msk rapsolja
  • 2 msk soja
  • 1 lime
  • 1 tsk socker
  • 2 msk risvinäger
  • 1 röd chili
  • 1 klyfta vitlök
  • salt och peppar, efter smak

Sås till tonfisk

  • 2 msk sesamolja
  • 2 msk soja
  • 1 lime, saften
  • 1 tsk socker
  • 2 msk risvinäger

Servering

  • 200 g oxfilé
  • 200 g tonfiskfilé
  • 2 dl edamérbönor
  • sesamfrön

Gör så här

  1. Hacka chili, riv vitlök och ingefära och blanda ihop marinaderna till köttet och fisken.
  2. Lägg ner köttet och fisken i varsin marinad för att marineras. Förbered grillen för direkt grillning, hög temperatur.
  3. Förbered såserna. Använd en mixer för att blanda ihop alla ingredienser för såsen till oxfilén, späd med vatten till önskad konsistens.
  4. Blanda ihop ingredienserna till såsen för tonfisken.
  5. Grilla oxfilén och tonfisken, hela, på hög temperatur, ca 30 sekunder på varje sida runt om, kärnan skall vara rå och det skall finnas en tunn yta av grillat utanpå.
  6. Ta av kött och fisk. Skiva upp i tunna skivor, tänk tunt som sashimi.
  7. Lägg skivorna försiktigt tillbaka i sin marinad och låt ligga några minuter.
  8. Under tiden kan du ställa edamérbönorna i en form för indirekt grillning, stäng locket.
  9. Lägg upp kött och fiskskivorna på en tallrik, häll upp såserna i dippskålar.
  10. Häll lite av marinaderna över köttet och fisken, lägg upp bönorna och strössla sesamfrön över tonfisken.
  11. Färdigt att servera!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept