Oxbuljong med tortellini och kalvfärsfrikadeller

Oxbuljong med tortellini och kalvfärsfrikadeller
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Oxbuljong med tortellini och kalvfärsfrikadeller

12 ingredienser

I en härlig, het oxbuljong serveras både tortellini och läckra kalvfärsfrikadeller. Servera den här mustiga soppan en kall dag.

Ingredienser

portioner
  • 200 g färsk tortellini
  • 1,2 l oxbuljong
  • 3 tomater

Frikadeller:

  • 400 g kalvfärs
  • 1,5 dl mjölk
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 ägg
  • 1 tsk torkad timjan
  • salt
  • vitpeppar

Till servering:

  • parmesanost, riven
  • olivolja, några droppar

Gör så här

  1. Frikadeller: Häll ströbrödet i en bunke och häll över mjölken, låt svälla en stund. Tillsätt färsen, rör ner ägget och krydda med salt, peppar och timjan. Trilla små, runda bullar av färsen med blöta händer.
  2. Koka upp buljongen och koka tortellinin mjuk i den. Ta upp tortellinin med hålslev och håll dem varma. Koka upp buljongen igen och koka frikadellerna, några i taget, tills de flyter upp igen. Lyft upp dem med hålslev och håll dem varma.
  3. Skär tomaterna i klyftor. Sila buljongen tillbaka i kastrullen och lägg i tomatklyftorna, koka upp en sista gång. Fördela tortellinin och frikadellerna i varma serveringsskålar, lägg över tomatklyftorna och häll slutligen den heta buljongen över. Droppa i några droppar olivolja och servera med riven parmesanost.